Voedingsbegeleiding

Of je nu 10kg wil afvallen, meer spiermassa wil, sterker wil worden, meer energie wil of herstellende bent van een blessure, de juiste voeding is naast de training, essentieel om de gewenste resultaten te bekomen.

Voor optimale resultaten is het steeds belangrijk om het voedingspatroon zo individueel mogelijk af te stemmen en in functie van de doelstelling.

 

 

 

 

Wat is Personal Hormonal Profiling?

Wil je slanker, fitter, sterker en gezonder worden? Dan kunnen je hormonen wel eens de ‘missing link’ zijn om deze doelstelling te bekomen.

De hormonen reguleren onze stofwisseling, onze eetlust, fysieke kracht en de omvang van onze spieren, maar ook hoeveel- en waar we vet opslaan, ons lichaamsgewicht en hoe we ons voelen. Alles draait echter om de balans tussen deze hormonen.

Hormonen zijn verantwoordelijk voor de regulatie van ons metabolisme en het metabolisme is weer bepalend voor ons lichaamsgewicht. Een snelle stofwisseling zorgt ervoor dat de calorieën verbrand worden terwijl een trage stofwisseling de calorieën opslaat als vet. Daarom kunnen twee personen exact hetzelfde eten terwijl de één op hetzelfde gewicht blijft en de ander zwaarder wordt. Ga jezelf dus nooit vergelijken met iemand anders, en volg niet zomaar het trainingsprogramma en dieet van je buurvrouw. Wat voor haar goed werkt, kan volledig tegen jou werken.

Door middel van voeding, supplementen en training kunnen we het metabolisme aanzienlijk verhogen. Met training alléén is deze doelstelling niet haalbaar!

Het is dus niet voldoende om af en toe tijdens een training het metabolisme even te verhogen. De kunst is om gedurende de hele dag je metabolisme hoog te houden. Daarom speelt voeding in relatie tot de hormonale balans en het verhogen van het metabolisme een zeer grote rol. De strijd tegen overgewicht wordt pas gewonnen wanneer het metabolisme 24 uur per dag op een hoger niveau functioneert.

Tot voor kort dacht men dat voornamelijk het hormoon insuline verantwoordelijk was voor de vetopslag, maar uit recent onderzoek is gebleken dat ook het groeihormoon, schildklierhormoon, stresshormoon (cortisol) en de mannelijke en vrouwelijke hormonen testosteron en oestrogeen een grote rol spelen bij het lichaamsgewicht en de lichaamssamenstelling.

Het is dus een samenspel tussen diverse hormonen wat bepaalt hoe we eruit zien, maar ook omgekeerd is het zo dat onze lichaamssamenstelling ook invloed heeft op onze hormonale balans. Het is een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden om het lichaam terug in balans te krijgen.

De hormonale balans is essentieel voor een goede fysieke en mentale gezondheid en het optimaliseren van ons metabolisme. Hormonen bepalen of men gezond oud wordt of juist snel aftakelt naarmate de leeftijd vordert. M.a.w. hebben we dus onze levenskwaliteit en gezondheid voor een groot stuk zelf in de hand.

Of je nu wilt afvallen, er beter uit wil zien of je gezonder en jonger wilt voelen, alles staat en valt met het in balans brengen of houden van de hormonen en het op peil houden van de stofwisseling. Dit alles kan bereikt worden met de juiste voeding en supplementen en met behulp van trainingen die aangepast zijn aan jouw persoonlijke hormonale profiel.

Op termijn zal steeds duidelijker worden dat de factoren voeding, stress, training, supplementen,… echt van cruciaal belang zijn voor het wel of niet in balans zijn of krijgen van onze hormoonhuishouding.

Wil je graag weten wat jouw persoonlijke hormonale profiel is en aan de slag gaan met een op maat gemaakt trainings, voedings- en supplementen programma?

Contacteer mij voor een afspraak of voor meer informatie

 

WIL JIJ OOK:

  • Vet verliezen op je probleemzones?
  • Afslanken / Afvallen?
  • Platte buik of six pack?
  • Spiermassa opbouwen?
  • Beter slapen en ’s morgens fit en vol energie opstaan?
  • Minder stress?
  • Je beter in je vel voelen?
  • Sneller resultaten zien van je inspanningen in de gym?

Maak dan nu een afspraak om te starten met het ‘Personal Hormonal Profiling programma’ en aan de slag te gaan met een persoonlijk trainings, voedings- en supplementen programma in functie van jouw lichaamstype en hormonaal profiel.

Maak hier een afspraak