SCHRIJF IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF

krijg meteen 5 GRATIS tips voor een platte buik en meer energie!
Email address
Secure and Spam free...
De Mylogenics Methode

De Mylogenics Methode

Je traint met regelmaat en vol motivatie, alles loopt goed…tot je plots beperkt wordt door een blessure.

Wat moet je nu doen?

Je kunt de oefening aanpassen, overslaan of maar half uitvoeren, of je krijgt het advies om een paar weken rust te nemen of die specifieke oefening of training maar even niet te doen, in de hoop dat de klachten vanzelf verdwijnen, of je stopt op eigen initiatief met alles waar je mee bezig bent. De ervaring leert dat deze aanpak weinig tot niks veranderd aan deze situatie.

Misschien heb je dit ook al gemerkt? Mensen hebben lange tijd niet getraind, nemen rust en laten de klacht behandelen om van de klacht af te komen, maar zodra ze weer beginnen komen de klachten net zo hard terug en zijn ze weer terug bij af. Dit komt omdat de oorzaak niet wordt aangepakt.

Het resultaat van de diverse traditionele technieken en behandelingen is in veel gevallen echter zeer teleurstellend. Veel zogenaamde onderzochte technieken zijn veelal gebaseerd op geloof, wishfull thinking en onbetrouwbare en veelal niet reproduceerbare onderzoeken.  Iedereen is verschillend en het is vaak zo dat meerdere factoren een rol spelen bij het ontstaan van blessures. Er wordt echter vaak maar naar 1 factor gekeken bij het vaststellen en behandelen van de diverse problemen van cliënten.

Je moet je afvragen waarom iemand 30 jaar lang geen last heeft van platvoeten en deze plotseling als oorzaak voor zijn of haar knieklachten worden aangewezen. Met behulp van de Mylogenics methode krijgen we een goed beeld van het functioneren van de diverse systemen in ons lichaam. Hierdoor kan een Mylogenics Practitioner doelgericht de oorzaak behandelen waardoor het resultaat van de behandeling optimaal wordt.

Regelmatig worden therapeuten afgeleid door de gevolgen van een disfunctie. We focussen meer op de symptomen, zoals pijn, verminderde ROM enz., terwijl deze slechts het gevolg zijn, en niet per definitie de oorzaak aangeven.

Een goede vergelijking is bijv. een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Door volledig te focussen op de klacht, het trillen van het stuur, en onze behandeling toe te spitsen op de klacht, bijv. het vervangen van het stuur, zullen we merken dat de klachten niet verdwijnen. Het trillende stuur is immers het gevolg van de niet goed uitgelijnde banden! Zolang we blijven proberen de klacht op te lossen door keer op keer het stuur te vernieuwen zullen de klachten blijven bestaan.

De oplossing hiervoor is De Mylogenics™ methode

Bij deze nieuwe revolutionaire en veel omvattende test- en behandelmethodiek staat het direct boeken van resultaat centraal. De Mylogenics™ methodiek is gericht op Preventie, Prestatieverbetering en Behandeling en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden.

Zo worden o.a. de meest succesvolle en effectieve technieken van diverse myofasciale methoden gecombineerd met die van Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts enz.

Alleen een gecertificeerde Mylogenics™ practitioner mag en kan de complexe behandelingen uitvoeren.

Met behulp van Mylogenics™ spoor je binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel van de cliënt op. Diverse specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen, helpen bij het creëren van een nauwkeurig beeld van het functioneren van de cliënt.

Hierdoor kan de Mylogenics Practioner gericht, snel en effectief de oorzaak van de klachten behandelen.

Met Mylogenics™ kun je zwakke schakels direct versterken, verklevingen in of tussen spier-, pees- en zenuwweefsel verhelpen en kan er een een doelgericht trainingsschema opgesteld worden of een bestaand schema effectief aanpassen.

Wij zijn zelf opgeleid als personal trainer en coach, maar in de praktijk misten we de juiste behandeltechnieken om de diverse fysieke klachten van onze klanten effectief te kunnen verhelpen. Daarom ging ik enkele jaren geleden de ‘Mylogenics’ opleiding volgen bij Overload Worldwide™ in Nederland. Dit is een opleidingscentrum die hard bezig is om de nieuwe standaard in de wereld van fysieke training te worden. Zij staan voor kennis, kwaliteit en resultaat.

Word je beperkt door een blessure in je training of heb je al jarenlang klachten? Dan zou je eens kunnen overwegen om deze methode een kans te geven.

Deze post heeft een reactie

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu

SCHRIJF IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF

krijg meteen 5 GRATIS tips voor een platte buik en meer energie!
Email address
Secure and Spam free...